Núm. visites

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis

Pels visitants d'aquest bloquet

........ Benvingut a l'espai dels gossets!!! espero que passis una bona estona navegant per aquí!!! Els teus pensaments i les teves emocions configuren la teva vida!!!.....

27 de març del 2012

Buidatge Glàndules Anals -preguntes freqüents -


Els gossets quan defequen normalment buiden les glàndules anals però molts cops pot passarq ue no acaben de buidar-les i llavors s'omplen i poden infectar-se. 

Així que és important quan vagin al veterinari que els hi mirin sempre per tal de veure com ho tenen. També moltes perruqueries canines tenen aquest servei i t'ho fan ells.

S'ha de parar compte si ho voleu fer vosaltres, per tant us recomano que us ho expliqui un veterinari per tal de quedar-vos més tranquils; també heu de pensar que fa molta pudor el liquid.

Us deixo aquests apunts que vaig fer al meu treball de perruqueria canina on s'explica detalladament que és.


VACIADO DE LAS GLANDULAS ANALES
Los sacos anales son unas glándulas que se encuentran a los lados del ano, normalmente los perros los vacían de forma natural al defecar pero pueden tener problemas por una mala dieta o por la edad.


Las secreciones de estas glándulas aportan toda la información genética, social y sanitaria de cada perro.

Cuando estas glándulas no se vacían con normalidad se llenan e infectan, incluso pueden llegar a explotar, provocando dolor y picor al perro. Cuando vienen a la peluquería canina se comprueba el estado de ellas y si están llenas se le vacían estas glándulas antes del baño, de manera que se previenen su infección y las molestias que puedan ocasionar.


Si durante la limpieza extraemos sangre significa que tiene una infección interna y se tendrá que llevar al veterinario para que le cure.

Si el perro durante unos días tiene picores es una reacción normal ya que le Hemos extraído el líquido.

Algunas peluquerías no tienen este servicio y delegan esta práctica al veterinario.



Amb aquesta web ho explica molt bé:

http://www.biofauna.com/Preguntes-frequeents



7. Què són les glàndules anals?
Són dues glàndules que es troben a banda i banda de l'anus. Dos petits orificis que s'obren directament a l'anus. Aquestes glàndules produeixen un líquid d'olor forta que es secreta quan la seva mascota defeca. L'olor té funció de marcat, s'utilitza per marcar el territori. Aquestes glàndules també serveixen com a recipients de recollida dels residus del sistema metabòlic.

8. Per què el meu veterinari ha buidat les glàndules anals al meu gos?
Alguns gossos tenen problemes amb les seves glàndules anals perquè no es buiden apropiadament, provocant irritació i coïssor. El gos es llepa la zona excessivament o frega el seu darrere contra el terra. Unes glàndules anals plenes són susceptibles a infectar-se, el que porta a la inflamació d'aquestes. El buidatge de les glàndules pel seu veterinari soluciona el problema momentàniament. S' alleuja la pressió i la irritació desapareix.

9. Per què s'obstrueixen les glàndules anals?
Normalment les glàndules anals es buiden mitjançant la pressió exercida quan el gos defeca. La majoria de problemes es deuen al fet que els excrements són o bé massa tous o massa durs. Si l'excrement és massa tou no podrà pressionar les glàndules anals per al seu buidatge normal. Si els excrements són massa durs i secs faran tal pressió que les glàndules anals es veuran forçosament tancades per l'anus. La raó per la qual cada vegada hi ha més gossos que pateixen d'excrements durs i secs és que alguns productors de pinso assumeixen que si hi ha menys excrements el menjar a estat ben digerit. Encara que hi ha una mica de veritat en això, els excrements massa durs es deuen a la quantitat de fibra que conté el menjar, i el que siguin secs es deu a diversos suplements afegits al menjar que asseguren l'eliminació de major quantitat d'humitat de les deixalles en el còlon. Un alt contingut d'ossos en els pinsos també provoca excrements més secs. Això s'identifica amb un alt contingut mineral i un alt contingut de cendres en el menjar (més del 6%).

10. El meu gos té problemes persistents amb les glàndules anals, les hi ha d'extirpar el meu veterinari?
No és recomanable l'extirpació de les glàndules anals ja que d'aquesta manera el gos perd la seva identitat per a altres gossos i per a ell mateix. Això porta al gos a un estrès considerable que pot acabar en agressió. En eliminar les glàndules anals també s'elimina el recipient de recollida de residus metabòlics, fet que suposa una càrrega addicional per a la pell.

11. Com puc ajudar el meu gos perquè tingui unes glàndules anals saludables?
Primer cal buidar les glàndules. Això pot fer-ho el seu veterinari o estilista caní. Si hi ha una infecció de les glàndules serà el veterinari el que s'ocupi d'això. Si els excrements del seu gos són sempre massa tous o, per exemple, raonablement tous al matí però massa tous a la tarda, això es deu a una flora intestinal pobra. (Vegeu pregunta nº 5). Si, per contra, els excrements del seu gos són massa durs i secs (al seu gos li costa defecar) és important que els excrements es tornin més suaus per lliscar millor. Això només passa si s'elimina menys humitat de les deixalles en el còlon. Això es pot aconseguir, entre altres coses, canviant-li el menjar al gos per un pinso amb menor contingut en fibra.

vídeo i explicació de les glandules anals:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada