Núm. visites

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis

Pels visitants d'aquest bloquet

........ Benvingut a l'espai dels gossets!!! espero que passis una bona estona navegant per aquí!!! Els teus pensaments i les teves emocions configuren la teva vida!!!.....

4 de juliol del 2011

Banyar el teu gosset - consells -


Cada gos o cada raça té la seva història!! així que dependrà del gos i del seu hàbitat per veure la freqüència per banyar-lo.


Els gossos que els tenim a casa els rentarem més sovint que no pas els que tinguem al nostre jardi; de totes formes això ho podrem veure per la seva olor corporal.



Hem de tenir en compte que els banys no han de ser de forma continuada (no son com nosaltres) perquè ells tenen unes defenses a la pell i el greix que tenen al pel és molt important.


Sobretot el principal consell és NO UTILITZAR SABÓ PER PERSONES!!!!!!!!! aquest és un error que fa moltíssima gent!!!!!! ells no tenen la mateix pell que nosaltres!! hem d'utilitzar productes especials per a gossos!!


Una altra cosa curiosa que no sabia és que un cop has banyat el gos i l'has secat bé, has de pensar que durant tres dies el gosset tindrà la pell humida!!!!!!!!!! nosaltres ens pensem que l'hem secat bé però no és així!! els gossos tenen moltes capes de pel i això fa que no s'acabin de secar bé!!!!!!!


I sobretot un altre error que fa moltíssim gent és no pentinar el seu gos abans de banyar-lo així que aquí teniu un altre consell:
PENTINA EL TEU GOS ABANS DE BANYAR-LO!!!!!!!!! és molt important!!!!!!!!


Freqüència en els banys


Podem diferenciar del gos que viu al pati i el que viu dins de casa; els de casa simplement per la nostra higiene el rentarem més sovint i l'altre ens podem esperar perfectament el mes o mes i mig


Actualment disposem de molts bons productes per poder banyar el nostre gos i no posem en perill la pell del gos; es veritat que ells tenen un greix natural a la pell i aquesta els protegeix. (a les perruqueries canines o veterinaris, et poden assessorar; una de les cases més bones és la d'Artero)

Hem de pensar que tenim tota classe de xampús depenen del pèl del nostre gos (blanc, pèl dur, sedós, espès, rissat, trenat, específics per paràsits, per lesions, per la sarna,...) i també tenim condicionadors, xampús en sec, perfums.


És a dir que disposem de molta varietat de xampús i complements d'alta qualitat per a què el nostre gosset pugui estar net.


Això si, sempre remarcar que ha de ser xampús específics per a gossos (NO PERSONES) ja què el PH del gos no és el mateix que el nostre.


El raspallat diari és important per mantenir el pelatge sa i net. La gent s'hauria d'acostumar també abans de banyar al seu gos a pentinar-lo bé ja què mantindria molt més sa el pelatge del seu gos. (sobretot en gossets que tenen pel llarg i es fan molts nusos)


Consells que donaria per a què el gos no tingui por al bany és:


- Abans de banyar-lo, que estigui ben cansat (un bon passeig abans de fer-ho).


- El primer cop que el posis a la banyera que sigui una presa de contacte i no pas banyar-lo amb aquell moment; juga amb ell i dóna-li algun premi.


- Ensabonar-lo tot menys el cap (el cap serà l'última part que farem) però l'hem de fer ja què les orelles son un factor important a netejar sobretot amb gossets d'orelles caigudes.


- Els taps son un bon consell però parant compte no fa falta, no passa res que li entri aigua a les orelles.


- Als ulls també li podem posar gotes protectores per previndre sabó als ulls (preguntar al veterinari o perruquer caní)


- Secar el pèl és molt important. Hem de pensar que la pell del nostre gos tarda 3 dies en estar seca per tant haurem de secar-lo molt bé. (sobretot les parts mes sensibles)


- Secador; secar-lo molt bé!! És molt important.


Un consell per a què no tinguin por del secador és que quan juguis amb el teu gosset, li ensenyis el soroll del secador i així el dia que l'hagis de banyar relacionarà aquell soroll amb alguna cosa positiva.


També li podeu donar algun premi per a què jugui mentre li estàs secant el pèl (alguna "xuxe")

________________________________


Molta gent es pensa que fins que no estant donades les 3 vacunes no es poden banyar els gossets; actualment es poden banyar ja què hi han moltes classes de xampús i de bona qualitat (de totes formes millor consultar amb el teu veterinari)


(antigament no es banyaven els gossets abans de les vacunes perquè els xampús i vacunes no eren de tant bona qualitat com ara).


el meu cas particular, per exemple, la Noa té 3 mesos i ja l'hem banyat dos cops i encara li falta la última vacuna. Li vam comprar un xampú per a cadellets i ens el va recomanar la nostra veterinària.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada